Omah lan Bangunan Departemen

Putih Makalah mung kasedhiya ing norwegia

Omah lan Bangunan Departemen tanggung jawab kanggo nindakaken pemerintah omah lan bangunan privasi

Omah lan bangunan privasi dislametaké sing ngrambah liwat financial lan legislative instruments, kepinteran pembangunan, pedoman lan informasi.

Ing Negara norwegia Omah Bank, norwegia Bangunan Panguwasa lan Nyewa Musuhan Pengadilan kabeh bisa rapet karo Departemen.

Loro Putih Makalah ing omah lan bangunan privasi wis presented kanggo Parlemen sak lan.

Iki njelaske nganggo bentuk garis gol sakabèhé kanggo norwegia omah lan bangunan privasi. Utama instruments kanggo penerapan privasi omah sing omah-undang (Omah-bangunan Koperasi Tumindak, Omah Koperasi Tumindak, Peserta Kepemilikan Omah Tumindak, Juragan tanah lan Nyewo Tumindak, lan Tumindak hubungane municipal tengen wis emption karo gati kanggo pamblokiran apartemen) lan silihan, tunjangan lan liyane support diwenehake dening Negara Omah Bank. Utama instruments kanggo nindakaken bangunan privasi sing pranata-pranata ing Planning lan Bangunan Tumindak hubungane kanggo bangunan syarat tata cara dealing karo bangunan prakara lan pemriksaan lan nangani saka aplikasi lan syarat kanggo bangunan kontrol disetujoni saka individu lan enterprises olahraga hak kanggo nampa tanggung jawab expropriation lan mbalekake pranata ing Planning lan Bangunan Tumindak lan expropriation ing sesuai karo Tumindak hubungane kanggo ganti rugi kanggo expropriation saka properti nyata. Departemen tanggung jawab uga kalebu Tumindak hubungane kanggo disetujoni lan operasi saka panginstalan kanggo nggunakake ing taman hiburan lan fairgrounds. Nyediakake informasi lan pedoman uga minangka langkah penting kanggo entuk dislametaké privasi. Supaya kanggo nggampangake fungsi saka omah lan bangunan pasar, Departemen njamin sing ana swara, efektif framework legal, lan efisien sistem kanggo dealing karo bangunan prakara, suda munggah ing construction biaya, tingkat dhuwur saka expertise lan efisien sistem pengawasan kanggo bangunan industri. Departemen uga njamin yen informasi sing cocog kasedhiya lan njogo ringkesan liwat omah lan bangunan pasar.

Liyane tugas kanggo Departemen mbrastha mlarat lan homelessness dening nyediakake omah-omahé kanggo wong-wong sing biso kanggo gain akses kanggo pasar ing omah.

Iku mbantu nyediakake pitulungan kanggo wong karo kurang asil, kayata pengungsi lan wong ora duwe kabisan, ing setelan munggah omah-omahé. Minangka bagéan saka efforts kanggo ningkataké sustainable kualitas, keamanan lan dhuwur standar estetis ing lingkungan sing diwangun, Departemen njupuk ngukur kanggo ngurangi nggunakake energi lan nggunakake bahan bangunan sing mbebayani kanggo kesehatan lan lingkungan.

Iku dipun promosiaken kesadaran lan kawruh apik saka bangunan laku lan swara utang kutha pembangunan, lan njupuk ngukur kanggo ngurangi bangunan kasalahan lan bangunan bentet lan kerusakan.

Departemen seeks kanggo mesthekake yen nomer luwih saka omah-omahé, bangunan lan spasi ruangan sing adhedhasar universal prinsip desain, lan dipun promosiaken kesadaran lan kawruh universal desain antarane konsumen, pemerintah lokal panguwasa lan tombol aktor melu ing proses bangunan.

Departemen berpartisipasi ing karya related kanggo omah lan bangunan prakara ing internasional badan, antarane wong-wong mau aktivitas ing Nordic Dewan Mentri lan Uni Eropah - Eropah Baptisan Wilayah.

Ing Negara norwegia Omah Bank utama pemerintah penerapan agensi kanggo omah privasi, lan migunakake financial ngukur kanggo nggampangake prestasi saka privasi omah gol.

Paling penting financial ngukur sing dhasar silihan, miwiti-up silihan, omah ngawèhaké lan tunjangan omah. Bank uga administers pemerintah rencana ganti rugi kanggo mbenake saka sekolah lan pasamuwan-pasamuwan, menehi silihan kanggo dina-care pusat lan ngawèhaké kanggo mahasiswa omah.

Bank tengah kepinteran kanggo omah privasi prakara, lan njupuk peran aktif ing nyediakake informasi lan pedoman lan mromosiaken pembangunan kawruh.

Kepala kantor dumunung ing Drammen, lan ana regional kantor dumunung ing Oslo, Bergen, Bro lan Hammerfest. Norwegia Bangunan Panguwasa utama agensi kanggo implementasine saka technical angger-angger, pengawasan panguwasa kanggo njupuk selaras karo aturan bab produk dokumentasi lan administrator tengah disetujoni saka enterprises miturut aturan nyetel ing Planning lan Bangunan Tumindak. Ing goal punika ing umum sing kabeh bangunan bakal cocok lan migunani kanggo individu uga kanggo masyarakat. Patut, iki aspèk sing emphasised kesehatan, lingkungan, keamanan lan sakabèhé mathuk liwat aturan kanggo bangunan anyar, lan kanggo excisting bangunan sing bisa ngrubah utawa manèh. Kanggo entuk gol, Bangunan Panguwasa kerjo bareng karo panguwasa, construction industri, konsumen lan organisasi. Bangunan Panguwasa uga bisa karo Nordic panguwasa lan badan related kanggo Eropah Baptisan Wilayah (EEA). Bangunan Panguwasa kang instruments sing kanggo berkembang lan propose peraturan anyar kanggo Pelayanan, kanggo berkembang guidlelines lan informasi. memulang lan distribusi saka kawruh, dening awake dhewe utawa ing kerjasama karo liya-liyane. Ing disetujoni saka enterprises, lan ing ngisor iki munggah, sing penting. Iku tugas inti kanggo njamin sing peraturan karya lan sing applied, lan Bangunan Panguwasa bantuan panguwasa lokal ing komplek kasus. Bangunan Panguwasa serves minangka penasehat kanggo Kamentrian saka Pemerintah Lokal lan Modernisation - padha duwe sawetara tugas langsung related kanggo bangunan kasus kene kotamadya punika principal panguwasa, nalika appeals sing ditangani dening Kabupaten Gubernur. Rent Musuhan Pengadilan nyoba rencana kanggo nyediakake alternatif kanggo pengadilan kanggo regejegan pamukiman related kanggo Tenancy Tumindak saka taun lan, panutup ing wilayah geografis saka Oslo, Hordaland. Pengadilan nawakake konflik ngrampungaken digawa metu ing cendhak pigura wektu lan ing kurang biaya ekonomi.

Pengacara ing Pengadilan sing specialized ing Tenancy Tumindak lan manajemen konflik. Pengadilan bisa kurban loro pamukiman lan pancasan Loro landlords lan nyewo bisa mundhakaken cilik bab property omah kanggo Nyewa Musuhan Pengadilan.

Wong nggawe complaint kudu mbayar cilik ragad processing ing advance sing cocok kanggo dhasar pengadilan ragad, saiki NOK. Pihak pisanan bakal ana mediasi Yen persetujuan wis ngrambah, cilik bisa ditutup, lan pihak diwenehi pitulungan kanggo nyiyapake kontrak.

Yen mediasi ora teka ing persetujuan, cilik bakal dienggoni dening pengacara diiringi dening loro pengadilan anggota saka mungguh tenant lan juragan association. Nengahi asil lan pamukiman wis efek legal padha minangka paukuman pengadilan kajaba ing kasus iki digawa sadurunge pengadilan negeri ing watesan wektu saka siji sasi. Ing wilayah liyane saka negara, kasus kudu digawa sadurunge pengadilan kotamadya saka conciliation. Rent Musuhan Pengadilan uga nyedhiyani informasi umum kanggo umum ing sawijining wilayah saka expertise.